Om uw php code zo makkelijk en efficient mogelijk te programmeren adviseren wij om uw connectie string in een php bestand te zetten. Wanneer u dit doen hoeft u niet bij iedere pagina opnieuw de connectie string te defineren.

Hoe een connectie string aanmaken

Plaats in het bestand : config.php of config.inc.php de volgende code:

(de connectie plaatsen op 1 plek in 1 bestand  zodat je maar 1 keer de connectie naar je database hoeft op te zetten)

// DB info klaarzetten en bewaren.
$sHost = ’db01.bedrijvenweb.nl’;
$sUser = ’gebruikersnaam’;
$sPassword = 'wachtwoord’;
$sDatabase = ’databasenaam’;

In de code van uw webpagina(’s) :

<?php
require("config.php");
mysql_connect ($sHost,$sUser, $sPassword);

//uw php code

<?php

// Verbinding sluiten
mysql_close()