Wij leveren website statistieken bij al onze hostingpakketten. Deze webstatistieken geven inzicht in het gedrag van uw website bezoekers en staan zowel statistisch als grafisch tot uw beschikking. Hieronder ziet u een verklaring van veelgebruikte begrippen.

Hits
Elke aanvraag aan een webserver wordt gelogd, dit wordt ook wel een 'hit' genoemd. De aanvragen kunnen betrekking hebben op b.v. html pagina's, grafische afbeeldingen, geluidsbestanden, cgi scripts, etc. Elk bestand wordt apart gelogd en wordt geteld als één enkele hit. Het aantal hits dat wordt vermeld, staat dus voor het aantal geladen bestanden in de betreffende periode.

Files
Sommige aanvragen aan een webserver verwachten van de server dat deze een antwoord terugstuurt; dit kan o.a. een html pagina of een grafische afbeelding zijn. Wanneer dit gebeurt, dan wordt een 'file' gelogd en worden de files verhoogd. Aan het verschil tussen de 'hits' en 'files' kan afgelezen worden hoeveel 'binnenkomende aanvragen' en hoeveel 'uitgaande antwoorden' er zijn geweest.

Pages
Hoofdzakelijk html bestanden, of alles wat deze genereren, worden pagina's genoemd. Deze aantallen bevatten niet de bestanden die in deze html staan, zoals grafische afbeeldingen en geluidsbestanden, etc. Dit cijfer geeft het aantal aangevraagde 'pagina's' weer en bevat geen inhoud van de pagina's. Dit kan eveneens een pagina zijn, die wordt geladen vanaf een andere server. Standaard wordt bij deze actie alles met de extensie '.htm', '.html' of '.cgi' als een pagina gezien.

Sites
Elke aanvraag aan een webserver komt vanaf een unieke 'site', die kan worden nagetrokken aan de hand van een naam of ip-adres. 'Sites' geeft weer hoe vaak een uniek ip-nummer een aanvraag heeft gedaan aan een webserver gedurende een bepaalde periode. Dus NIET het aantal unieke individuele gebruikers (echte mensen) die de site bezocht hebben.

Visits
Wanneer een aanvraag wordt gedaan aan een webserver vanaf een gegeven ip-adres (site), wordt de tijd gemeten tussen nu en het vorige bezoek van hetzelfde ip-nummer. Wanneer dit langer is dan 30 minuten dan geldt dit als een nieuw bezoek. Bij visits worden het aantal unieke bezoekers geteld.
Let op: in de 'Top Sites' tabel worden de visits gegroepeerd aan de hand van het aantal bezoeken vanaf een bepaalde host.

KBytes
De Kbytes (kilobytes) heeft betrekking op het aantal overgezonden gegevens in KB's over een bepaalde periode. Dit aantal wordt direct vanuit de logfile gegenereerd. Let op: Een kilobyte is 1024 bytes, en niet 1000.

Top Entry en Exit Pages
De Top Entry en Exit Pages geven een overzicht van de URL's vanaf waar de bezoekers de site benaderen en wat de laatste pagina is geweest die ze in een sessie hebben bekeken. Hieruit kunt u opmaken welke pagina's snel gevonden worden in zoekmachines en welke pagina's voor bezoekers al dan niet interessant zijn.

Total Search Strings
Bij de Total Search Strings worden de zoekwoorden weergegeven  waarop de bezoekers uw site hebben gevonden in de verschillende zoekmachines. U kunt hierop dus ook aflezen welke woorden erg populair zijn en welke wellicht vaker in de pagina's moeten voorkomen om hoger in de zoekmachine te worden vermeld.

Top Total User Agents
In dit gedeelte wordt weergegeven welk systeem en welke browser de bezoekers gebruiken. In verband met het vaststellen van de doelgroep is dit een handige optie.