Wij kunnen u helpen met de installatie van een MySQL database server. Wij ondersteunen MySQL server op onze Linux gebaseerde webservers. Voor de gebruiker is het raadzaam eerst onderstaande instructies te lezen.

Aanvragen MySQL databse

Als u nog geen gebruik maakt van een MySQL database, dan kunt u deze met onderstaand formulier aanvragen. U heeft hierbij wel een hostingpakket nodig. Ons Budget Pakket is voor dit doel al voldoende.

Uw domeinnaam:
E-mailadres:
Naam database: geen '_'
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Standaard PHP MyAdmin

Is er al een database op de server, dan dient u voor de nieuwe database een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord te gebruiken. Bedrijvenweb brengt geen opdrachtregels aan in de source code van een bestand of database. U kunt met een eigen cgi-script in Perl of PHP informatie uit de database krijgen. Wij installeren standaard PHPMyAdmin, waarmee u uw database kunt onderhouden. Met een bijbehorende helpfunctie kunt u snel de antwoorden op eventuele PHPMyAdmin-vragen vinden.

Hostname, verbinden en backups

De hostname van de MySQL server is "db01.bedrijvenweb.nl" of "db01.mainserver.nl". Wij hebben twee verbindingmethodes via een script voor u uitgeschreven: via Perl, en via PHP. Iedere dag maken wij een automatische backup van de MySQL servers en de websites. Voor het terugzetten van een backup moeten wij kosten in rekening brengen. Wij adviseren u daarom zelf een backup van uw MySQL databases te maken. Dat kan heel eenvoudig, via de "Exporteer"-functie van PHPMyAdmin.

MySQL serverruimte en helpdesk

Uw MySQL database werkt tot de opslaglimiet van het door u gebruikte hostingpakket. Wij bieden ondersteuning bij het maken van een verbinding met de MySQL server. Mocht het benaderen van de server problemen opleveren, dan kunt u contact opnemen met onze Helpdesk.