Outlook Express is een programma om uw e-mail op te halen die op de server wordt bewaard. Hieronder vindt u alle stappen om Outlook Express voor dit doel in te stellen.

Stap 1: E-mail account

Start Outlook en kies voor de optie "Tools" (Engelse versie) of "Extra" (Nederlandse versie). Kies hierna voor "Accounts". Het volgende scherm verschijnt. Klik op "Add" of "Toevoegen" en kies voor de optie E-mail.

Partnersites

Stap 2: Uw naam instellen

Er wordt een wizard gestart waarin u een aantal vragen moet beantwoorden. Deze worden in onderstaande schermen weergegeven. Begin met het invullen van uw volledige naam, bijvoorbeeld "Jan Smit". Deze naam zal bij de ontvangers van uw e-mail zichtbaar zijn als afzender. Klik op "Next" of "Volgende".

Stap 3: E-mailadres instellen

U kunt nu het e-mailadres invullen voor uw e-mail account. Hierna kunt u weer op "Next" of "Volgende" klikken.

Stap 4: E-mailservernamen

Het servertype voor uw inkomende e-mail is een "POP3", de server voor inkomende e-mail is "mail.uwdomein.nl". Als uitgaande mailserver dient u de SMTP server van uw internetprovider te gebruiken. Weet u de SMTP server van uw provider niet, kijk dan in onze lijst met SMTP Instellingen per provider. Staat uw provider niet in de lijst, neem dan contact op met uw provider voor de juiste SMTP instellingen.

Stap 5: Aanmelden

Vul bij "Accountname" of "Accountnaam" uw gebruikersnaam in. Type hierna het bijbehorende wachtwoord. Let op: gebruik hoofdletters en kleine letters waar dat gevraagd wordt. Voor namebased VDS kunt u bij de gebruikersnaam uw e-mailadres gebruiken, maar dan met "%" in plaats van "@", bijvoorbeeld "info%uwdomein.nl" in plaats van "info@uwdomein.nl". Klik op "Volgende" en vervolgens op "Voltooien".

Stap 6: Eventueel e-mail van server verwijderen

1.  Open Outlook Express en selecteer Tools, Accounts vanuit de menu balk. Dit zal een ander venster openen.

2.  Selecteer Eigenschappen:

3. Om te voorkomen dat iedere verzonden e-mail op de server wordt bewaard, schakelt u het vinkje onder 'Bezorging' uit. Hiermee bespaart u opslagruimte.