Wij hebben uw hostingpakket standaard ingericht met één POP3 box. Hierin komt alle e-mail aan die naar uw domein wordt verzonden (ftp gebruikersnaam).

Outlook mail

U behoeft slechts enkele instellingen te veranderen in uw e-mail programma om verbinding te maken met de mailserver. Onderstaande gegevens moeten worden ingesteld:

• Mailserver voor inkomende berichten (ook wel "POP3-server" genaamd): vul hier mail.uwdomein.nl in (uwdomein.nl staat voor uw eigen domeinnaam)
• Mailserver voor uitgaande berichten (ook wel "SMTP-server" genaamd): vul hier de mailserver van uw provider in. Als u reeds e-mail kunt versturen, staat deze al correct ingesteld.

Online mailserver

Om e-mail op te halen van de online mailserver dient u een gebruikersnaam en een bijbehorend wachtwoord op te geven. Gebruik hiervoor de naam van de mailbox, gevolgd door "@domeinnaam" en het wachtwoord dat u van ons bij uw hostingpakket heeft gekregen, of het wachtwoord dat u zelf heeft ingevuld in uw e-mail beheermenu. Voor de juiste instellingen van Microsoft Outlook kunt u deze handleiding gebruiken.

E-mail beheermenu

Voor meer opties kunt u gebruik maken van een gebruiksvriendelijk e-mail beheermenu, bereikbaar via http://mail.uwdomein.nl:8383 Daar voert u uw gebruikersnaam in, gevolgd door @domeinnaam en uw wachtwoord. Zolang uw domeinnaam nog niet aan één van onze webservers is gekoppeld, kunt u het e-mail beheermenu via een alternatief adres bereiken. Dit alternatieve adres wordt vermeld bij onze bevestiging van uw hostingpakket. Standaard is de alias 'Nobody' aangemaakt. Deze functie vangt alle e-mail op en stuurt deze door naar een door u in te stellen ander e-mailadres.