Server Side Includes is een server technologie waarbij de webserver elke pagina doorloopt opzoek naar de speciale tag "<!--#include virtual="path/bestand" -->".

Wanneer de webserver het bestand naar de bezoeker verzend, dan vervangt de webserver deze speciale tag met de inhoud van het bestand dat wordt aangeroepen.

Server Side Includes activeren

Standaard staat deze functie niet voor een account aan. Dit kunt u eenvoudig zelf aanzetten door in de directory waarin u de Server Side Includes wilt activeren, de volgende twee regels in een .htaccess bestand te zetten.

AddHandler server-parsed .shtml
AddType text/html shtml

Meer informatie over serverside includes en het gebruik ervan kunt u hier vinden.