CGI-scripts zijn serverprogramma's, die opdrachten kunnen uitvoeren, die worden aangeroepen vanuit de html op uw pagina.

Zo kunt u b.v. een teller in uw site opnemen, die bijhoudt hoe vaak uw pagina wordt bezocht. Ook kunt u b.v. een mailscript gebruiken. Deze zorgt ervoor dat een ingevuld formulier op uw site op de juiste manier naar uw email-adres zal worden verzonden.

Script tester

[script tester]

Op onze servers kunt u, afhankelijk van uw pakket, scripts installeren vanuit het beheermenu.

Startpakket:   Simplemail
Profpakket:    Alle door bedrijvenweb aangeboden scripts

[aanvraag formulier]

Uiteraard kunt u ook zelf uw eigen CGI-scripts in uw cgi-bin directory zetten.
LETOP: Wanneer u gebruik maakt van eigen scripts. Zorg er dan voor dat er geen gebruik wordt gemaakt van uw ip-nummer in absolute paden, maar van uw domeinnaam.