Streaming video is een techniek waarbij bewegend beeld via internet direct op uw computerscherm verschijnt meestal wordt ook geluid meegestuurd. De stream gebeurt zonder dat de weergave wordt onderbroken door downloaden.

Dit videomateriaal (de 'stream') kan live zijn, maar dat hoeft niet. Het kan ook gaan om een eerder opgenomen film. Het uitzenden van gearchiveerd beeld- of geluidsmateriaal heet on-demand streamen.

Grote videobestanden kunnen niet in één keer worden gedownload. Eerst wordt een klein gedeelte van de data gedownload en 'gebuffered'. Dit wordt omgezet en zichtbaar gemaakt via het scherm. Terwijl de gebruiker hiernaar kijkt wordt de rest van de data gedownload. Dit "vertraagd kijken" maakt de noodzaak, het gehele bestand eerst te moeten downloaden, overbodig.

Niet alle video die je op deze manier direct kunt bekijken is overigens ècht streaming. Vaak is sprake van zogenaamd "progressief downloaden".

Bekijken van streaming video kan geschieden met verschillende players, afhankelijk van het formaat waarin de stream wordt aangeboden.

Contact

Voor gedegen advies en een gepaste oplossing rond vormen van streaming media kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.Bedrijvenweb is onderdeel van IT-Ernity
Bedrijvenweb is onderdeel van IT-Ernity
Bedrijvenweb - ISO 27001 gecertificeerd
Bedrijvenweb - ISO 27001 gecertificeerd
Bedrijvenweb - ISO 9001 gecertificeerd
Bedrijvenweb - ISO 9001 gecertificeerd