Internettelevisie (of streaming TV) is een brede term gebruikt voor het beschrijven van de combinatie van internet met televisie. De term internettelevisie wordt zowel gebruikt voor het specifiek weergeven van video (TV-beelden) via het internet, als het algemeen weergeven van inhoud van het internet op een televisie.

Oorsprong

Onder het weergeven van video via het internet wordt verstaan dat digitale videobeelden over een internetverbinding worden getransporteerd en op een afspeelapparaat worden getoond. Dit afspeelapparaat kan een televisie zijn, maar het kan ook een PC zijn. Een van de manieren om deze beelden over het internet te transporteren is het zogenaamde "Internet Protocol Television". De beelden kunnen oorspronkelijk zowel van de traditionele TV omroepen als van het internet (bv. YouTube) afkomen. Voor het kijken van TV via het internet is veelal een breedband internet verbinding vereist.

Streaming TV kan ook betrekking hebben op het weergeven van internet inhoud op een televisiescherm. Deze inhoud hoeft zich niet te beperken tot video beelden maar kan bijvoorbeeld bestaan uit internet pagina's, foto's, video en audio.

Verder hoeft het niet zo te zijn dat streaming TV ook meteen interactieve televisie betekent, dus dat de gebruiker interactie kan hebben met de beelden op het apparaat.

Contact

Voor gedegen advies en een gepaste oplossing rond vormen van streaming media kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.Bedrijvenweb is onderdeel van IT-Ernity
Bedrijvenweb is onderdeel van IT-Ernity
Bedrijvenweb - ISO 27001 gecertificeerd
Bedrijvenweb - ISO 27001 gecertificeerd
Bedrijvenweb - ISO 9001 gecertificeerd
Bedrijvenweb - ISO 9001 gecertificeerd