De afgelopen jaren hebben wij voor het beheren van webhostingaccounts succesvol gebruik gemaakt van het zelfontwikkeld beheersysteem Webconnector.


Webconnector is door ons ontwikkeld omdat er in het verleden geen pakket verkrijgbaar was dat volledig voorzag in onze beheerbehoeften. Inmiddels is er wel een pakket beschikbaar die voorziet in de eisen die wij stellen aan ons beheersysteem en welke veel meer mogelijkheden biedt aan onze klanten dan Webconnector. Wij hebben er daarom voor gekozen om in de komende weken onze webhostingservers over te zetten van Webconnector naar het beheersysteem Parallels Plesk. De migratie van uw website naar het Parallels Plesk systeem zal volledig door Bedrijvenweb worden uitgevoerd. U hoeft zelf dus geen aanpassingen te maken binnen uw website om gebruik te maken van alle voordelen die dit nieuwe platform biedt.


De overgang naar het Parallels Plesk beheersysteem heeft voor u als websitebeheerder wel een aantal gevolgen op het gebied van:


De overgang naar het Parallels Plesk beheersysteem heeft voor u als websitebeheerder een aantal gevolgen op het gebied van:
 - Gebruikersnaam en wachtwoord van het beheersysteem
 - Mappenstructuur van de webhostingaccount
 - Database verbindingen naar een eventuele database met uw website
 - Statistieken van uw website
 - Locatie van de webmail website

 

Alle wijzigingen die moeten worden doorgevoerd voor het online en werkend houden van uw website, zullen volledig door Bedrijvenweb worden uitgevoerd. Om u een compleet overzicht te geven van de wijzigingen die deze overgang met zich mee brengt, hebben wij deze webpagina opgezet met een uitgebreide toelichting op al deze punten.Voordelen Parallels Plesk

Het nieuwe Parallels Plesk beheersysteem biedt voor u diverse voordelen. Zo kunt u na de migratie volledig zelfstandig alle onderdelen van uw webhostingaccount (websitebestanden, databases en e-mail) via één centrale locatie beheren. Daarnaast zal het systeem u inzicht geven in het actuele gebruik van uw hostingaccount zoals harddiskruimte, dataverkeer en de mailboxen. Verder zal uw harddiskruimte niet langer gelimiteerd worden door een hardlimit, maar door een softlimit. Dit houdt in dat indien nodig uw webhostingaccount voor een korte periode meer harddiskruimte kan gebruiken dan dat u afneemt. Hierdoor wordt er bijvoorbeeld nog wel e-mail ontvangen als uw harddiskruimte vol is gelopen.3 Fasen plan

De migratie van Webconnector naar Parallels Plesk zal worden uitgevoerd in drie fasen. In de eerste fase worden de benodigde voorbereiding voor de migratie getroffen, in de tweede fase vindt de migratie van de websites en databases plaats en de derde fase betreft de migratie van het e-mailplatform. Deze fases worden hieronder toegelicht.

 

Fase 1 omvat de voorbereiding van de migratie. Dit betekent dat wij in deze fase de DNS gegevens zullen voorbereiden op de migratie, wij verschillende testmigraties zullen uitvoeren en de informatievoorziening omtrent de migratie op zullen starten.

 

Fase 2 omvat de verhuizing van de websitebestanden van de Webconnector servers naar de nieuwe Parallels Plesk servers. Gelijktijdig zullen wij de databases migreren naar de nieuwe omgeving.

 

Fase 3 omvat de verhuizing van alle e-mailboxen, het verplaatsen van de afleverpunten van de e-mailboxen en tot slot de verplaatsing van de webmail.Gebruikersnaam en wachtwoord van het beheersysteem

Nadat de migratie is voltooid, krijgt u de mogelijkheid om een groot scala aan handelingen zelfstandig te verrichten. Deze handelingen kunt u uitvoeren in de Parallels Plesk gebruikersinterface. Om bij deze gebruikersinterface te kunnen komen, dient u eerst in te loggen met dezelfde gegevens waarmee u nu inlogt op Webconnector. Het inloggen doet u op uw eigen domeinnaam, door in onderstaande regel de tekst [[uw domeinnaam]] te vervangen door de domeinnaam van de webhostingaccount waarvoor u het beheer wilt doen:


www.[[uw domeinnaam]]:8443


Uw gebruikersnaam en wachtwoord om in te kunnen loggen op de Parallels Plesk gebruikersinterface zal per post worden toegestuurd.


Wij hebben uw nieuwe webhostingaccount reeds leeg aangemaakt, waardoor u na ontvangst van uw logingegevens alvast kunt rond kijken op de Parallels Plesk omgeving door naar plesk110.bedrijvenweb.nl of plesk111.bedrijvenweb.nl te gaan. Welke van de twee u kunt gebruiken is afhankelijk van waar uw hostingaccount wordt geplaatst.Mappenstructuur van de webhostingaccount

Op dit moment staan de bestanden van uw website in de map: /www. Het nieuwe beheersysteem heeft een eigen structuur met betrekking tot de mappen van uw webhostingaccount. De nieuwe locatie van uw website bestanden zal zijn: /httpdocs. Vaak wordt er in uw website op verschillende plekken verwezen naar de mappen van uw webhostingaccount. De wijzigingen aan uw website welke noodzakelijk zijn voor het goed werken van uw website, zullen volledig door Bedrijvenweb uitgevoerd worden.


Indien u op uw eigen PC een kopie van de website hebt staan, bijvoorbeeld voor ontwikkel doeleinden, dan zult u de wijzigingen uiteraard daar ook door moeten voeren. Wij adviseren in dit geval om na de migratie een nieuwe kopie te maken vanaf de webhostingaccount naar uw eigen PC.Database verbindingen naar met uw website

Indien uw website gebruikt maakt van een database, dan zal ook de verwijzing naar de locatie van de database moeten worden aangepast voor het correct functioneren van uw website. De wijziging die hiervoor nodig is, wordt ook volledig door Bedrijvenweb uitgevoerd.


Indien u op uw eigen PC een kopie van de website hebt staan, bijvoorbeeld voor ontwikkel doeleinden, dan zult u de wijzigingen uiteraard daar ook door moeten voeren. Wij adviseren in dit geval om na de migratie een nieuwe kopie te maken vanaf de webhostingaccount naar uw eigen PC.


De nieuwe locatie van de database is localhost (127.0.0.1), daarnaast zullen wij voor iedere database welke nu aanwezig is, een eigen database gebruiker aanmaken.Locatie van de webmail

Op dit moment kunt u uw e-mail online bekijken via de webmail die binnen uw hostingaccount staat op mail.[[uw domeinnaam]]:8383. Samen met het nieuwe beheersysteem, zullen wij de webmail voor u centraal beschikbaar gaan stellen. De nieuwe online locatie voor het controleren van uw e-mail is webmail.[[uw domeinnaam]].Is mijn site al over?

Speciaal voor de migratie, hebben we een extra webpagina gemaakt waar u kunt controleren of uw website al gemigreerd is. Door naar de volgende pagina te gaan en uw domeinnaam in te voeren, kunt u direct zien of uw webhostingaccount gemigreerd is:

 

www.bedrijvenweb.nl/is_mijn_site_al_overGeavanceerde gebruikers

Geavanceerde gebruikers bieden wij de mogelijkheid om zelf de migratie uit te voeren. U kunt dan zelf de wijzigingen aan uw website doorvoeren en in overleg met onze support afdeling het moment van omzetten bepalen. De nieuwe omgeving geeft u ook direct de mogelijkheid om de overstap naar PHP 5 te maken, indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dan kunt u dit kenbaar maken aan onze support afdeling.Vragen?

Heeft u vragen, dan vernemen wij deze uiteraard graag per e-mail (help@bedrijvenweb.nl) of telefoon (088 - 00 749 80) van u.

Bedrijvenweb is onderdeel van IT-Ernity
Bedrijvenweb is onderdeel van IT-Ernity
Bedrijvenweb - ISO 27001 gecertificeerd
Bedrijvenweb - ISO 27001 gecertificeerd
Bedrijvenweb - ISO 9001 gecertificeerd
Bedrijvenweb - ISO 9001 gecertificeerd