Pultrum Advies & Administratie levert administratieve diensten en financieel advies. Marc Pultrum: "Wij werken op een server van Bedrijvenweb, voorzien van software van onder andere Microsoft en MUIS Software". Pultrum vertelt over het belang van kennis bij de hosting provider op het gebied van applicatiehosting: "Dit is belangrijker dan gedacht".

Eerst eigen server

In eerste instantie werkte Pultrum op een server in huis. "Op deze manier konden wij lokaal met onze computers werken. Voor het beheer en onderhoud van deze server moesten wij gebruik maken van een externe, free lance systeembeheerder. Naast de gangbare kantoorsoftware van Microsoft, moest ook i-MUIS op de interne server worden geďnstalleerd. Uiteindelijk hebben wij ons hiervoor door twee verschillende systeembeheerders moeten laten begeleiden: het installeren van MUIS software op een server bleek ingewikkelder dan gedacht".

Gouden tip

Omdat externe systeembeheerders onvoldoende kennis hadden voor het installeren van MUIS op de server, werd contact opgenomen met MUIS Software zelf. "MUIS adviseerde ons contact op te nemen met Bedrijvenweb. Volgens MUIS kon Bedrijvenweb de software van MUIS ook hosted aanbieden, waarbij wij meteen van het beheer- en onderhoud van onze server werden verlost. In eerste instantie waren wij wat huiverig voor deze oplossing: er was onzekerheid over hoeveel klanten onze software online wilden gebruiken. Achteraf gezien viel dat enorm mee. MUIS heeft ons daarmee eigenlijk de gouden tip gegeven".

Rimpelloze migratie

Bedrijvenweb kwam met een passend voorstel. Ook de migratie van lokaal werken naar online werken verliep rimpelloos, weet Marc zich nog te herinneren. "Het feit dat wij zélf onze licenties al via MUIS hadden geregeld, versnelde de zaak. Al gauw merkten we dat we door de hosting van onze applicaties efficiënter konden werken. Ook de hosting van onze andere softwarepakketten is daarna bij Bedrijvenweb ondergebracht. Sindsdien krijgen we structureel nieuwe klanten van grotere kantoren binnen. Laatst sprak ik nog een AA-accountant, hier informeel op kantoor. Hij stond echt verstéld van de manier waarop onze IT-omgeving is geprofessionaliseerd".

Persoonlijke begeleiding

Wij werken nu dus vrijwel compleet online, grotendeels hier op kantoor maar soms ook bij de klant, of thuis. Daarbij loopt de samenwerking met Bedrijvenweb zoals gehoopt", sluit Marc af. "Bedrijvenweb heeft de nodige kennis van systeembeheer, managed servers en applicatiehosting. Wat daarnaast echt opvalt, is de persoonlijke begeleiding vanuit Bedrijvenweb zelf. Als er al een probleem is, wordt dit onmiddellijk opgelost zónder dat daarmee extra problemen en kosten worden veroorzaakt. En dat was in het verleden weleens anders"!

Over Pultrum Advies en Administratie

Pultrum Advies en Administratie is aangesloten bij NOAB. Vanuit Zoetermeer wordt de boekhouding, loonadministratie en belastingaangifte voor met name de horeca en consultancy branche verzorgd. Bovendien verleent Pultrum ondersteuning bij de opzet van geautomatiseerde financiele processen. Pultrum biedt tevens online lonen aan en maakt daarmee, naast de financiële administratie, ook de salarisadministratie volledig toegankelijk voor de klant.

Pultrum Advies & Administratie
Postbus 730, 2700 AS Zoetermeer.
Telefoon: 079 - 321 75 80
Internet: www.pultrum.nl



Bedrijvenweb is onderdeel van IT-Ernity
Bedrijvenweb is onderdeel van IT-Ernity
Bedrijvenweb - ISO 27001 gecertificeerd
Bedrijvenweb - ISO 27001 gecertificeerd
Bedrijvenweb - ISO 9001 gecertificeerd
Bedrijvenweb - ISO 9001 gecertificeerd