Deze week wordt Brandweer CMS gelanceerd, een landelijk initiatief voor verbetering van brandweer websites. Het initiatief komt vanaf de werkvloer. Brandweerkorpsen krijgen tegen minimale kosten een eigen website, waarmee zij in één klap aan alle gangbare normen voldoen. De website voorziet ook in typische “brandweer snufjes”.


Eigen oplossing

Het initiatief maakt een einde aan de jarenlange spiraal van tijdgebrek, uitbesteding, hoge kosten en wensen die geen invulling kregen. Brandweer CMS is een oplossing bedacht door zowel manschappen als commandoleden, afgestemd op de burger. Het bestaat uit een kant en klare website met een eigen onderhoudssysteem. De website is opgemaakt volgens de Brandweer huisstijl en is grotendeels voorzien van landelijk geldende teksten. Een korps kan de eigen website hierna zélf naar haar lokale situatie aanpassen en onbeperkt verder laten uitgroeien.  

Interactie per minuut
Naast essentiële zaken als een juiste vormgeving en correcte inhoud, kent Brandweer CMS ook een aantal “brandweer snufjes”. Hoort u buiten een sirene loeien? Kijk op de website van uw lokale brandweer en u ziet “live” de melding uit P2000. Heeft de Brandweer uw kat gered? Op de homepage van uw helden kunt u op het prikbord een bedankje achterlaten. Aan werkelijk alles is gedacht: korpsleden zien op een afgeschermd gedeelte de oefenroosters, handleidingen en diensten.

Eindelijk eenheid
Brandweer CMS is ontstaan uit drie ontwikkelingen. Ten eerste is de versnippering in brandweer communicatie sinds de komst van internet sterk toegenomen. Websites van willekeurige brandweerkorpsen laten zien dat de inhoud en vormgeving onderling sterk verschillen. Vaak stemt de inhoud ook niet overeen met hetgeen landelijk wordt gecommuniceerd. Dit veroorzaakt verwarring bij het publiek, waardoor een ongewenst beeld van de Brandweer ontstaat.

Noodzaak
Ten tweede worden brandweerkorpsen met steeds meer verplichtingen geconfronteerd. Die hebben vaak met de informatievoorziening te maken. Als onderdeel van de gemeentelijke organisatie moeten en willen veel korpsen aan deze verplichtingen voldoen. Ten derde is er nog de noodzaak van een website. Anno 2007 hebben nog steeds niet alle brandweerkorpsen een goede website. Daar mag het publiek op rekenen, zéker tijdens en na calamiteiten. Voor meer informatie en een online demonstratie kijkt u op www.brandweercms.nl.Bedrijvenweb is onderdeel van IT-Ernity
Bedrijvenweb is onderdeel van IT-Ernity
Bedrijvenweb - ISO 27001 gecertificeerd
Bedrijvenweb - ISO 27001 gecertificeerd
Bedrijvenweb - ISO 9001 gecertificeerd
Bedrijvenweb - ISO 9001 gecertificeerd